Нов цикъл на Събудете стените си

Четвъртък, 23 Януари 2014

“Събудете стените си” – eдин от най-успешните арт проекти у нас, в партньорство с Pepsi, ще представи много талантливи български и чужди творци в Bulgaria Mall през следващите 12 месеца. Откриването на първата изложба е на 23 януари (четвъртък) и музикалната изненада за гостите е група Banda Del Padre, които ще свирят в атриумa на на Bulgaria Mall от 18:30 часа.

“Събудете стените си!” е много емоционален проект за всички нас, казва Деси Димова, която създава Арт Рентал. „Идеята ни е да направим изкуствотодостъпно за хората, защото мястото на красивите картини не е в някоя пуста галерия, а още по-малко на нечий прашен таван. От практиката ни досега мога да кажа, че хората имат нужда от изкуството. Те идват на нашите изложби, разглеждат произведенията и без значение дали ще купят или наемат картина – си отиват обогатени по един или друг начин. Често пъти посетителите дори имат възможност да разговарят с авторите на картините и така се пораждат много интересни дискусии, а понякога и приятелства за цял живот”, завършва Деси Димова.

В първата изложба от новия цикъл на “Събудете стените си!” ще видите картините на художниците-ветерани в проекта Григор Велев, Симеон Кръстев, Георги Янчев-Графа, Пламен Господинов, Стоян Павлов-Лисо, чийто творби публиката посреща с нескрит интерес.

Повече за „Събудете стените си“

Нетрадиционният проект, спонсориран от Pepsi, представлява поредица от колективни изложби на български и чужди автори. Организатор е Art Rental. Начинанието има за цел да изведе изкуството сред хората и да им представи съвременните автори в сферата на изобразителното, приложното и фотографското изкуство. „Всеки месец предлагаме разнообразна палитра от имена, стилове, техники и формати. Представяме тези изложби в едно нестандартно за изкуство пространство, за да разчупим елитарната рамка и да приканим всеки да поиска да се докосне до него. И тъй като не бихме искали да подценяваме публиката, подбираме и предлагаме автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най-малкото да предизвикват отношение. С този проект отправяме една провокация към всички творци, ценители и не ценители на изкуството, които са отворени към нови възможности, пространства и концепции да усетят магията на тази експериментална комбинация“, казва Деси Димова, сама по себе си артистична натура и организаторка на проекта.

Актуално

Театрална програма Grand Mall Варна
Четвъртък, 21 Август 2014
Заповядайте всяка неделя на нашите спектакли в Grand Mall Варна
виж повече
Театрална програма за BULGARIA MALL
Петък, 11 Юли 2014
Заповядайте всяка неделя в партера на Bulgaria Mall и представленията на куклени театри "Патиланчо", "Ариел", "Жар", "Илкова"
виж повече