Списание “Facilities” със статия за Арт Рентал

Понеделник, 21 Октомври 2013

Една нова концепция, наречена "съживяване на пространствата" е на път да преобърне представите за това какво може да направи обществените, частните и бизнес имотите различни. Art Rental е млада компания, която се занимава именно със "съживяване на пространствата". "Ние сме мостът" между бизнеса и изкуството. Стремим се да накараме фирмите да обръщат повече внимание на това как изглеждат представителните им помещения, офисите, залите за срещи, коридорите дори.

Обстановката, в която посрещаш клиентите си, или обграждащата среда за служителите може да се повиши чувствително ефективността на целия бизнес, нещо, на което в България още не се обръща достатъчно внимание. - споделя вижданията си Деси Димова, основател и изпълнителен доректор на компанията. - В развитите страни се правят официални изследвания за ефективността на изкуството в болниците, офисите, хотелите и всякакви други обществени и безнес средища. Една от нашите мисии е да насочим вниманието на мениджърите и собствениците на недвижими имоти към това как изкуството може да изиграе важна рола в развитието на компанията им.

Вдъхване на живот на пространствата

Проницателните виждат възможностите да впечетлят и предразположат посетители и клиенти, да представят личностите зад бизнеса си, да мотивират персонала си. Неоспоримо е, че изкуството провокира към позитивни разговори и това може да допринесе за впечетляването на нови таланти, които са ценни за развитието на бизнеса. Добре декорираните и украсени помещения се запомнят, те не се срещат често и това ги отличава.

Промяната на декора не се отразява на бюджета

В тези икономически условия, бизнесът често се опитва да оптимизира разходите. Разумните инвестиции също са част от този процес. В партньорство с Art Rental на бизнеса не му се налага да инвестира много средства, за да купува картини, фотографии или скулптури. Не е нужно да наема високоплатени декоратори, за да избират претенциозни произведения. Art Rental съхранява огромна колекция от висококаствени произведения, които творците им поверяват. Това дава свобода на клиентите да избират и променят творбите, които украсяват стените и ъглите. Несравнимо по-удобно от това да си купят нещо, които в галерията под примамващите светлини е изглеждало прекрасно, но в сенчестата приемна вече не стои така добре. В рамките на годишните договори, клиентите на Art Rental уточняват и подробностите отностно какви произведения ще наемат, както и на каква цикличност ще се обновяват. Това се отразява и добре на корпоративния бюджет, защото няма опастност да се появят допълнителни разходи.

Възвръщане на инвестицията

И понеже удовлетворението от бизнес партньорството е ключово за продължаването на съвместните проекти, Art Rental са помислили как да се отблагодарят на клиентите си, че са един вид шоурум на произведенията на изкуства. "Съобразявайки се с икономическата ситуация, ние адаптираме различни бизнес модели и се стремим всички да останат удовлетворени от работата ни заедно. Като се започни от артистите, които ни поверяват творбите си и се стигне до компаниите, които наемат произведенията. Вече имаме успех, което е най-важното." - твърди Деси Димова от Art Rental. Сред обществените и бизнес сгради, партниращи на иновативната компания, даваща "изкуство под наем" са Сити Център София, където стартира и цикълът от изложби "Събудете стените си", както и Софарма Бизнес Тауърс.

Актуално

Театрална програма Grand Mall Варна
Четвъртък, 21 Август 2014
Заповядайте всяка неделя на нашите спектакли в Grand Mall Варна
виж повече
Театрална програма за BULGARIA MALL
Петък, 11 Юли 2014
Заповядайте всяка неделя в партера на Bulgaria Mall и представленията на куклени театри "Патиланчо", "Ариел", "Жар", "Илкова"
виж повече