Бистра Копанарова

Художник, модел, астролог

Бистра Копанарова е родена в София и от малка рисува. Основното и средното си образование завършва с изучаване на английски и руски езици. Завършва маркетинг и мениджмънт със специалност реклама. Самата тя участва като модел и актриса в множество рекламни клипове на български и западноевропейски търговски марки. Някои от които Vivacom, Nescafe, ДЗИ, Данон, Девин, Pasqual (тв реклама Испания), Forte farma (тв реклама Франция) и др. Участва в телевизионни предавания като: “Моден свят” Канал 1, “Нощни птици” – Канал 1, “Следобед с ТВ7”, “Жените” с Марта Вачкова, „Денят отблизо”с Мира Добрева и др. Участва в филмови и кино продукции.

Едно от основните неща с които Бистра Копанарова е известна на българската публика е нейния интерес и компетентност в сферата на астрологията. Тя завършва курс по психологическа астрология и специализира скулптура в школата на Чавдар Георгиев, защото изкуството силно я привлича във всичките му форми. Нарисуваното от Бистра перо за логото на театър „Възраждане„ е негов знак и до днес. Тя участва и в декорирането на парк-хотел „Витоша”. Рисува изключително елегантните си платна с маслени бои и акрил. Сама определя стила си като приказен реализъм – не само от темите, но и заради емоциите, които цветовете внасят в картините й.

В първата си самостоятелна изложба „Аз съм” в галерия „Натали” Бистра е вплела философските си търсения и представите си за изкуството – така както тя го вижда.

Втората – “Ефекта на пеперудата”- се състоя в Модерен театър през 2009г.

През 2010г. Участва в обща изложба в кафе-галерия GR6.